Bejelentés


szemfórum szemünk...szemünk..te mindenünk..


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


számomra öröm.
Szerző: ozsvathmari Dátum: kedd ápr. 01, 2008 9:38 am

Ezt a címet azért adtam ,mert amikor 1989-ben először elmondtam egy kongresszuson, hogy a a szemtrona , a mozgás, az akupunktúra hogyan tudja megváltoztatni a látás élességet, akkor kollegáim kicsit megmosolyogtak.
Az idő pedig minket igazolt, és örülök neki, hogyí egyre többen foglalkoznak világ viszonylatban is a látás , a mozgás, a táplálkozás támakörrel, hiszen minden mindennel összefügg.11.01. - A sok mozgás gyógyír az időskori látásromlásra
Az időskori makuladegeneráció (AMD) a szem éleslátásért felelős központi területének, a sárgafoltnak (makula) idült, elfajulással járó megbetegedése. Ez a szembetegség az oka a hatvan év felettiek között előforduló visszafordíthatatlan látáskárosodások és vakságok jelentős részének.
Bár a betegség az idős korral áll összefüggésben, nemrég amerikai kutatók rájöttek, hogy testmozgással, így sétával vagy lépcsőjárással, sokat lehet tenni ellene.
Michael Knudtson és munkatársai a Wisconsin Egyetemen 4000 férfin és nőn vizsgálták a testmozgás hatását 15 éven át. Az önkéntesek 43 és 86 év közöttiek voltak, amikor a kutatás elkezdődött 1988/1990-ben. Arról kérdezték ki őket, hogy mennyit mozognak, az adatokat pedig ötévente értékelték ki. A vizsgált alanyok 25 százaléka élt tevékenyen, és csaknem ugyanennyien jártak naponta legalább hatszor lépcsőn.
Bebizonyosodott, hogy testmozgással csökkenteni lehet az AMD "nedves" változatának kockázatát.
Az AMD-betegek mintegy 10 százalékánál a normálistól eltérő erek nőnek a makula területére, s ezekből folyadék szivárog a szövetek közé: ez az AMD "nedves" formája.
Az AMD-vakságok 80 százalékban e nedves változat miatt következnek be - idézte a Reuters hírügynökslg a brit szemészeti szakfolyóirat cikkét. (forrás: MTV)ozsvathmari

Hozzászólások: 177
Csatlakozott: kedd máj. 08, 2007 7:47 am


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!