Bejelentés


szemfórum szemünk...szemünk..te mindenünk..
www.alternativszemdr.hu
DR. SZEM EGÉSZSÉGKÖZPONT

Ugrás a tartalomhoz

Részletes keresés Fórum kezdőlap ‹ DR. SZEM EGÉSZSÉGKÖZPONT ‹ Dr.Szem Egészségközpont Betűméret megváltoztatása Nyomtatóbarát verzió GyIK Regisztráció Belépés Iriszdiagnosztika
Látás és Életmód Studió:
szemüveg készítés,
kontaktlencse illesztés,
életmód tanácsadás,
teljeskörű szemvizsgálat,

teljeskörű alternativ állapotfelmérés
Hozzászólás küldése 4 hozzászólás • Oldal: 1 / 1
Iriszdiagnosztika
Szerző: acsbihajnal Dátum: csüt. feb. 07, 2008 12:00 pm

IRISZDIAGNOSZTIKA?

Főoldal Betegségek Betegségek részletesen Szembetegségek, látás A szem felépítése, működése

A szem valóban a lélek tükre

szem, írisz, szivárványhártya


Svéd kutatók felfedezték, hogy a szem szivárványhártyájának mintázatából következtetéseket lehet levonni az illető egyes személyiségjegyeire.A kutatók 428 ember íriszét vizsgálva találták meg például a jószívűséget és bizalmat, illetve a neurotikus vonásokat és az impulzivitást kifejező mintákat.

A szakemberek szerint mindez arra is bizonyíték, hogy a személyiségjegyeknek legalábbis egy része örökletes.

A vizsgálatban résztvevők szivárványhártyjáról közeli képeket vettek fel, és a vizsgált személyek a személyiségükkel kapcsolatos kérdésekre is válaszokat adtak. Kétféle minta volt különösen jellemző, a gödröcskék és a barázdák. Azok, akiknél a gödröcskékből volt több, inkább voltak meleg szívűek, gyengédek és jobban bíztak másokban, míg azok, akiknél több volt a barázda, hajlamosabbak voltak a neurózisra, robbanékonyabb természetűek voltak, és jobban engedtek a vágyaiknak.

A kutatók szerint egy PAX6 nevű gén is fontos szerepet játszhat, ez irányítja ugyanis az írisz fejlődését az embriónál. Korábbi kutatások viszont azt mutatták ki, hogy a PAX6 gén egyik mutációja a robbanékonysággal és a rosszabb társas készségekkel van összefüggésben.

– Eredményeink alátámasztják azt a feltételezést, hogy a különféle írisz-mintákkal született emberek más és más életpályákat járnak be. A szivárványhártya különbségei biomarkerként is alkalmazhatók – mondja dr. Matt Larsson, a kutatócsoport vezetője.

Brit szakemberek igazolva látják a régi mondást, miszerint a szem a lélek tükre. Dr. George Fieldman szerint az is elképzelhető, hogy a biztonsági szolgálatok hasznosíthatják majd ezt a technikát az emberek elemzésére. Egyes brit nemzetközi repülőtereken már tesztelik az íriszvizsgálatot, de nem a személyiségjegyek megállapítására, hanem azonosításra. – Óvatosan kell bánni ennek az új kutatásnak a következtetéseivel. Nem lenne bölcs dolog, ha valakit a szeme alapján tartóztatnának le – teszi hozzá dr. Fieldman.

BBC NewsÖrülök, hogy ÍÖnökre találtam, hiszem szemmel és egészséggel foglalkozó orvos nagyon kevés van, mert az orvosok nem érnek rá tanácsot adniacsbihajnal

Hozzászólások: 57
Csatlakozott: csüt. jún. 21, 2007 7:39 am
Tartózkodási hely: budapest Vissza a tetejére
--------------------------------------------------------------------------------

és még mit?
Szerző: barmoni1Vgmail.com Dátum: csüt. feb. 14, 2008 8:31 am

Tien Yin Wong professzor, az Ausztrál Szemészeti Kutatóközpont munkatársa a világon elsőként bizonyította, hogy a látóhártya (retina) ereinek finom károsodását vizsgálva előre lehet jelezni a későbbi szív- és érrendszeri betegségeket – pl. magasvérnyomást, szívinfarktust vagy éppen szélütést.A tudós elmondta, hogy már több mint száz éve él az az elképzelés, amely szerint a szem - a szervezetnek mintegy ablakaként - más szerveket érintő betegségek felfedezésének területe lehet. Az ő vezetésével egy kutatócsoportnak mostanra pontos és számszerűleg mérhető formában sikerült bizonyítania ezt az elméletet. Ez elengedhetetlen feltétele a későbbi, klinikai gyakorlatban történő alkalmazásnak.
Wong professzor a 90-es években kezdte meg a szem és az érrendszeri betegségek összefüggéseit feltáró kutatásait. Felvételeket készített betegek szemének belsejéről, az ún. szemfenék (azaz a retina) területéről. Eleinte hagyományos filmet használó felvevőkészülékekkel dolgozott, később kifinomultabb módszereket keresett, és nagy felbontású digitális kamerákat használt. A professzor három korábban már lefolytatott nagy felmérés több mint húszezer betegre vonatkozó adatait is felhasználta kutatásához. Tanulmányában leírta a látóhártya érhálózatának bizonyos elváltozásai és a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések közötti kapcsolatot. Kimutatta, hogy a retina verőereinek nagyobb mértékű károsodásai szélütés előjelei lehetnek, míg a finomabb elváltozások, kismértékű érszűkületek magasvérnyomás, cukorbaj vagy szívbetegség későbbi kialakulására utalhatnak.
A professzor jelenleg egy szemészeti képalkotó központ létrehozásán fáradozik Melbourne-ben. A központ számos munkacsoporttal működik majd együtt, köztük az Melbourne-i Egyetem Szemészeti, Számítástudományi és Szoftvertervezési részlegeivel, valamint több más tudományos kutatóközponttal és szemészeti intézménnyel. Dr. Wong végső célja egy olyan web-alapú képalkotó rendszer létrehozása, amelybe a szemorvosok a szemfenékről készített fotókat tölthetnek majd fel. Ebből a célból munkatársaival egy olyan számítógépes programot akarnak kifejleszteni, amely képes lenne a rendszerben tárolt képeket kielemezni, és megvizsgálni rajtuk a látóhártya ereinek a később kialakuló szív- és érrendszeri megbetegedésekre utaló jeleit. Ennek a mintafelismerő technológiával működő képalkotó rendszernek a kifejlesztése a professzor eddigi kutatási eredményeinek átültetését jelentené a gyakorlatba.
Wong professzor eredményeit az elmúlt évek során rangos tudományos folyóiratokban számos cikkben közölte, és 2 millió dolláros állami támogatást kapott a retinális képalkotási technológia továbbfejlesztésére. Munkásságáért Wong professzor most elnyerte a Melbourne-i Egyetemtől a Woodward Kitüntetés a Tudomány és Technika Fejlődéséért elnevezésű tekintélyes díjat.barmoni1Vgmail.com

Hozzászólások: 35
Csatlakozott: pén. jan. 04, 2008 2:13 pm Vissza a tetejére
--------------------------------------------------------------------------------

nahát
Szerző: barmoni1Vgmail.com Dátum: hétf. feb. 25, 2008 12:53 pm

Mi az Íriszdiagnosztika?
„HA A TE SZEMED TISZTA, A TE EGÉSZ TESTED FÉNNYEL TELI,
HA A TE SZEMED GONOSZ TESTED IS A SÖTÉTSÉG URALJA.” (Biblia)

Csodálatos, felemelő, varázslatos érzés tiszta, őszintén mosolygóan ragyogó tekintettel szembe nézni. A szem a lélek tükre, de csak a lélek tükre? Vajon mit rejt még számunkra szemünk fénye? Mi az, amit már őseink is éreztek, vagy talán láttak és tudtak is? Érdekes kalandtúrára indulhatunk testünk, méreteit tekintve apró, azonban legfeltűnőbb szervén, a szemgolyón. Ismerkedjen meg a napjainkban egyre népszerűbb vizsgálati módszerrel, az íriszdiagnosztikával, mely lehetővé teszi a betegségek okának részletes feltárását szike nélkül, a beteg számára fájdalom és nagyobb megterhelés nélkül, viszonylag rövid idő alatt.
Az íriszdiagnosztika, mint tudomány, ismert volt már időszámításunk előtt kb. 1300 évvel. Erről bizonyságot tesz a Tut-Anch-Amon fáraó sírjában talált 2db 50 méteres papirusztekercs, melyet a fáraó orvosa készített annak jobb és bal szemeiről.
Az 1800-as években egy magyar kisfiú, Péczely Ignác, erdei kalandozásai során meglőtte egy bagoly lábát, és a bagoly íriszének alsó részén, rövid idő elteltével egy csíkot látott megjelenni. Ezt az eseményt nem felejtve, később, orvosprofesszorként az általa vezetett kórházban figyelmesen tanulmányozta betegeinek íriszét. Ezen megfigyelései alapján írta meg az első magyar nyelvű iridológiai könyveket, melyek a mai napig értékes információhordozók számunkra. Érdekes, hogy ez időben a világ számos országában születtek íridológiai megfigyelések, térképek. Nagyszerű munkákat végeztek: E. Schegel, N.Liljegist, M.Madaus, K. Schulte, D. Wirz, Harry Wolf, Dr. L. Vannier, J. Angerer, Emmy Schumann, R. Schnabel, Dr. Bernard Jensen….

Vizsgálat
Az Íriszdiagnoszta jogkörét tekintve nem nevezheti meg a betegségeket, bár azokat az írisz 95%-os biztonsággal tükrözi. Összefüggéseiben keresi a panaszok, tünetek okait, szervezetünk működésének kisiklásait. Utat mutat a szükséges további vizsgálatokhoz: röntgen, ultrahang, labor, stb. A vizsgálat során felismerhetők: méreganyag lerakódások típusai, telephelyeik, krónikus- vagy akut hurutok, gyulladások, kimerültségek, meszesedések, kőképződési hajlamok, kiválasztási rendellenességek, anyagcsere folyamatok zavarai és azok okai, ásványi anyag és vitaminhiányok, elzáródások és törésvonalak, váladék felhalmozódások, hegek, ciszták, egyéb elváltozások, állapotok testünk bármelyik szervénél.
Mindezeket látva azonban TILOS és etikátlan az íriszdiagnosztikát ,,elkápráztatásként’’ alkalmazni, avagy súlyos kórképeket zúdítani a betegre, hiszen ezek komoly károkat okozhatnak.
Az íriszdiagnosztikai vizsgálathoz kiváló megvilágítás szükséges, szabad szemmel nem láthatóak a jelzések. A fényforrás lehet nagyítós íridoszkóp, bármilyen szemnek elviselhető, de elegendő fényt adó lámpa, digitális kamera, fényképezőgép.
A vizsgálat menete: minden betegről adatlap készítendő, mely tartalmaz személyi adatokat, majd a vizsgálat adatait, valamint a beteg panaszait és az ezek alapján összeállított tanácsokat.
Amíg az adatokról érdeklődünk, lehetőség nyílik a páciens feszültségének oldására, kellemes, harmonikus hangulat kialakítására. A páciens közvetlen előttünk foglal helyet, lehetőség szerint azonos magasságban velünk. Először a szem környékét, majd az arc redőit, a bőr állagát, a haj színét, sűrűségét figyeljük meg, majd az írisz következik, és az információkat mindig rögzítjük. Megfigyeljük az írisz színét, sűrűségét, rajzolatait, apró mintáit, azok pontos elhelyezkedéseit…barmoni1Vgmail.com

Hozzászólások: 35
Csatlakozott: pén. jan. 04, 2008 2:13 pm Vissza a tetejére
--------------------------------------------------------------------------------

iriszdg
Szerző: ozsvathmari Dátum: hétf. márc. 03, 2008 10:43 am

Íriszdiagnosztika
Az írisz, vagyis a szivárványhártya az érhártya meghosszabbítása. Igen bonyolult szerkezetű szerv, mely több síkra bontható elnevezés és elrendezés szerint.

Egy négyzetcentiméternyi felülete rengeteg információt tartalmaz. Igen nagy jelentősége van, hiszen részletes tájékoztatást ad szervezetünk belső állapotáról.

Az íriszdiagnosztikát dr. Pécely Ignác magyar orvos fedezte fel az 1800-as években. Pécely doktor köztudottan élénk gyermek volt. Csínytevései közben eltörte egy bagoly lábát: a baleset után a bagoly hatalmas íriszében változást vett észre. E megfigyelés nem hagyta nyugodni. Már orvosként kutatni kezdte az íriszben történt változás okát: a kutatás eredményeként „fedezte fel" az íriszdiagnosztikát.

Az orvostudomány meghatározása az íriszdiagnosztikáról: „…olyan vizsgálati módszer, amely a szem szivárványhártyájának (íriszének) vizsgálatával felméri a szervezet állapotát."

Jelzi:

• az öröklött hajlamot
• a jelen állapotot
• a várható állapotot
• műtéteket, baleseteket, egyéb beavatkozásokat
• terápiák alkalmazását

A módszer fájdalommentes és veszélytelen. A módszer egész Európában elterjedt, kiemelten Lengyelországban, ahol kórházakban is alkalmazzák, Oroszországban, a volt Szovjetunió köztársaságaiban, Franciaországban és Németországban. Az Egyesült Államokban és Kanadában speciális íriszfotó alapján komoly adatbankok is vannak.

Rendkívül fontos a színek és a formák alapos megfigyelése és rögzítése, valamint a pontos helymeghatározás.

Az anatómiai felkészültség lehetővé teszi, hogy az egyes szervek testen belüli elhelyezkedését és az összefüggéseket felismerjük. Tudnunk kell az izmok, az erek, a csontok és a nyirokrendszer, valamint a mirigyek helyét is.

A vizsgálat végezhető olyan nagyítóeszközzel, mely megfelelő világítással rendelkezik. Természetesen az Iridoscop alkalmazása a legjobb. Ez a műszer biztosítja a térbeli látást, az írisz fényképezését és a fontosabb részletek kinagyítását.

Köztudott, hogy sok betegség kialakulását helyes táplálkozással meg lehet akadályozni. Megfelelő diétával, illetve a diéta beállításával a már kialakult betegséget gyógyítani lehet, ezért van nagy jelentősége a diéta beállításának az írisz vizsgálatánál.

A klinikai diagnosztikának nélkülözhetetlen alapfeltétele az alapos orvosi szakismeret, ugyanis végleges diagnózist csak az orvosdiagnosztikai és az íriszdiagnosztikai vizsgálat együttes eredménye után lehet kialakítani.

Cél a betegség kiváltó okainak megkeresése, a megfelelő terápia alkalmazása, az egészség helyreállítása.

-PatikaTükör-ozsvathmari

Hozzászólások: 177
Csatlakozott: kedd máj. 08, 2007 7:47 am Vissza a tetejére
--------------------------------------------------------------------------------

Hozzászólások megjelenítése: Összes hozzászólás1 nap7 nap2 hét1 hónap3 hónap6 hónap1 év Rendezés SzerzőElküldés idejeTéma NövekvőCsökkenő

--------------------------------------------------------------------------------
Hozzászólás küldése4 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Dr.Szem Egészségközpont
Ugrás: Fórum kiválasztása ------------------ DR. SZEM EGÉSZSÉGKÖZPONT Dr. Ozsváth Mária Dr.Szem Egészségközpont Diéta
Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

Fórum kezdőlap A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 2 óra Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!